ADRES Yeditepe Mh. Yavuz Sultan Selim Cd. No: 235/B
E-Mail info@akindilgaziantep.com


E-TEP (ELECTRONIC TEST OF ENGLISH PROFICIENCY) SINAVI

Bu sınav nedir ve hangi kurum tarafından uygulanıyor?

ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından) bir süredir üzerinde çalışıldığı ve 22-23 Temmuz 2023 tarihlerinde Ankara Esenboğa sınav merkezinde pilot uygulaması yapılan sınavdır. Bu sınav içeriğine baktığımızda İngilizcede yer alan 4 becerinin (Okuma, Dinleme, Yazma ve Konuşma) ölçüldüğünü görüyoruz.

Sınav süresi ne kadar?

Bu sınav için verilen süre 240 dakikadır.

Sınav içeriği nedir?

Bu sınav 2 bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm Okuma ve Dinleme becerilerinin ölçüldüğü bölümdür. Bu bölümden sonra 15 dakikalık bir ara verilmektedir. İkinci bölümde ise Yazma ve Konuşma becerileri vardır.

Sınav bölümleri nelerden oluşuyor ve verilen süre ne kadar?

1. Bölüm

Bu bölüm okuma ile başlıyor ve burada 5 ayrı bölüm bulunmaktadır. Adaylara verilen süre toplam 75 dakika olup toplamda 30 soru bulunmaktadır. Her bölümde yer alan soru sayısı farklıdır. Okuma parçalarının zorluğu YDS, IELTS ve TOEFL gibi sınavlarda sorulan okumalara yakındır. Okumanın birinci bölümünde ayrı paragraf verilmiş olup bu bölümde adet çoktan seçmeli (3 seçenekli) soru bulunmaktadır. Sorular okuma parçalarının sırasına göre gitmektedir. Aşağıda yer alan görsel içeriği tamamen temsil olup sınav içeriğini yansıtmamaktadır sadece sınav formatı hakkında bilgi vermektedir.

Yeditepe Mh. Yavuz Sultan Selim Cd. No: 235/B Şahinbey / Gaziantep
Pzt- Pzr: 09:00-22:00

SUBCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Sed dignissim interdum rhoncus. Nam egestas porttitor gravida. Aliquam varius eget velit vel malesuada. Nulla quis nisi semper, venenatis dui eu, posuere ligula.

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. AKIN DİL KURSU